Spiegelen

Even spiegelen, even goed naar mezelf kijken, even stil staan, even ik. Hoe is het afgelopen jaar voor mij geweest? Wat heb ik geleerd, wat neem ik mee en wat laat ik los?

Ik mocht een andere functie gaan vervullen binnen de brandweer, waarmee ik een tijdvak van 20 jaar in eenzelfde functie heb los gelaten.

Ik ben 1 dag minder in loondienst gaan werken om meer mensen te mogen begeleiden vanuit mijn coachpraktijk.

Ik mocht starten met een opleiding Antropologische teambegeleiding.

Ik heb heel veel mensen, kinderen op de basisschool en teams mogen begeleiden met hele mooie resultaten.

Ik heb ontzettend veel over mijzelf geleerd. Bijvoorbeeld dat ik niet alle aapjes op mijn schouder hoef te nemen en ze ook nog eens ga voeren. De aapjes mogen op de schouder van diegene waar ze thuis horen.

Ik heb geleerd om in de vertraging te gaan, mijn tijd beter in te plannen en niet altijd maar harder te rennen voor een ander.

Ik heb veel mooie, maar ook minder mooie gesprekken mogen voeren. Daar heb ik ook zo veel van geleerd. Ook daarin leren spiegelen, bijvoorbeeld waarom ik soms in de weerstand schiet.

Ik merk dat ik mijn plek heb gevonden, ik zie nog steeds patronen voorbij komen die ik steeds beter herken en er steeds beter mee leer omgaan.

Zo lang ik maar bij mezelf blijf. Ik geniet ontzettend van alle dingen die op mijn pad komen en mijn levensmotto is dan ook: LEEF! ?❤️ Deze foto van Wim Roelofs, een oud collega van de brandweer, zegt eigenlijk alles. Kijk eens goed naar jezelf in de spiegel, neem mee wat bij je past en laat los wat je niet meer helpt.

Hoe kijk jij terug op 2021 en vooral wat neem je mee naar 2022?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *