Reflecteren

Regelmatig pak ik een moment om te reflecteren: zien wat er goed en minder goed is gegaan en daar dan vervolgens op inhaken of omschakelen. Vooral nu het lijkt alsof de wereld in een sneltreinvaart door dendert, alsof we het afgelopen anderhalf jaar in een maand moeten inhalen.
Ja ik weet het, dat klinkt wel heel heftig. Maar hé, zeg eens heel eerlijk: “Hoe vaak neem jij nou echt even de tijd om te reflecteren op jezelf?

Zelfreflectie is een hele fijne tool om te groeien, te ontwikkelen, bewuste keuzes te maken en vooral om jouw pad te blijven bewandelen. Blok bewust tijd in je agenda, of kies in het moment. Maak er dan ook een fijn moment van. Even tijd voor en met jezelf. Met een kop thee, een kaarsje, een stukje chocola of je maakt een wandeling door de natuur.

Ik was vanmiddag met mijn hond Bailey aan de wandel. Mijn week was er eentje van allerlei emoties en gevoelens. Van het genieten van een heerlijke maaltijd, de vreugde van mijn moeder die op vakantie ging, als ook het veel te jong overlijden van een buurman. Tijdens de wandeling kon ik mijzelf in alle rust vragen stellen zoals:
Wat heb ik deze week gedaan? (Je kunt denken aan hoogte- een dieptepunten.)
Wat heb ik deze week ervaren? (Je kunt denken aan gevoelens.)
Wat heb ik deze week ontdekt? (Waar werd ik door verrast?)
Wat heb ik deze week geleerd? (Je kunt bedenken welke lessen je mee wilt nemen.)

Wat een fijne manier om alles weer even op en rij te krijgen. En Bailey? Die is waarschijnlijk nu aan het reflecteren (maar dan in dromenland ??).

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *