De tweede GeluksQuest

Vanmorgen mocht ik twee mensen begeleiden op hun GeluksQuest. Het was regenachtig weer, maar dat mocht de Quest niet drukken! ?
Van één van deelnemers kreeg ik na afloop dit verslag: “Mijn GeluksQuest begon met het zien van een klein kikkertje. Ik zag een balk op het pad liggen, deze trok mijn aandacht. Hij blokkeerde het pad, maar ik kon er wel omheen lopen. Ik besloot een takje op te rapen als symbool voor de balk op mijn pad. Van dit takje heb ik onbewust al lopende het schors afgepeld. Het laatste stukje lukte niet en dat heb ik dus ook laten zitten. Ik dacht wel dat dit stukje nog los gelaten mocht worden.

Iets verder merkte ik opeens op dat ik vooraan liep, terwijl ik dat normaal gesproken nooit doe. Ik volg liever anderen, dat voelt veiliger. Maar dit voelde als: “Ik hoef niet te volgen en mag mijn eigen pad volgen.” Toen liet ik per ongeluk het stokje vallen, toch heb ik het weer opgeraapt. Mijn oog viel op een dennenappel. De dennenappel was gesloten en dat gaf mij het inzicht dat ik mij mag afsluiten van de prikkels van de omgeving.

Een stukje verder viel het stokje weer uit mijn hand, toen besloot ik om het daar te laten liggen. Op dat moment voelde ik tranen naar boven komen. Het voelde alsof ik iets los had gelaten. Daarna werd mijn aandacht getrokken naar een takje van een dennenboom. Het symboliseerde de prikkels van buitenaf. Wat later op het pad zag ik een takje zonder schors. Dat voelde als een teken van het loslaten van het laatste stukje. Bijna op het laatste stukje zag ik nog een takje van een dennenboom. Ik nam het mee en opeens voelde ik er iets nats op zitten. Het bleek een klein blaadje te zijn in de vorm van een hartje. Dat gaf me zoveel zelfvertrouwen!

Het heeft bijna de hele wandeling geregend. Voor mij symboliseerde dit het loslaten en zuiveren. En hoe bijzonder was het dat ik op het eind weer een kikkertje zag springen!Het woord magisch kwam in mij op en dat was het. Zoveel inzichten en boodschappen in een korte tijd mogen krijgen. Wat ben ik dankbaar voor deze mooie ervaring!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *