De Flierefluiter

Deze cliënt voelt onrust. Ze werkt zich 3 slagen in de rondte en neemt bijna geen tijd voor zichzelf. Ze heeft het gevoel steeds in gevecht en op de vlucht te zijn.

Ik keer de zak met Buts en Bofn blokken om op tafel.
“Dit is de chaos in jouw hoofd”. Ze lacht en herkent het. Ik vraag haar welke gevoelens en emoties ze in zich heeft en of die ook een kleur hebben. Ze bouwt het poppetje (rechts op de foto). Blauw staat voor onzekerheid, oranje voor onrust, roze voor moe, geel staat voor blij en relaxed en zwart staat voor verdriet. Haar hoofd is grijs en ze vertelt daarbij: “Door alles wat er speelt ben ik vlak en kan ik niet voelen. En dat is toch wel wat ik heel graag wil!” Ze kijkt er naar en ze wordt hier niet blij van.

Ik vraag haar hoe ze er dan uit zou willen zien? Ze plaatst een geel blok, kijkt ernaar en plaatst er nog een geel blok bij. Ze wil meer rust, meer relaxed zijn. Een klein paars blokje voor een beetje trots, maar niet zoveel dat ik naast mijn schoenen ga lopen. Een wit blokje voor rust, ook in haar hoofd, dan volgt een klein blauw blokje, onzekerheid mag er ook zeker zijn. “Daardoor kan ik groeien.”
Dan kijkt ze, er ontbreekt nog wat, ze weet niet of dat hierbij mag want ik laat al zo lang niet meer zien. Dan legt ze een wat groter groen blokje erop. “Dit is de flierefluiter, die mag weer veel meer aanwezig zijn in mij.” Ze bekijkt de twee verschillende poppetjes en zet dan voor het gezicht van het eerste poppetje een houten blokje en eenzelfde blokje legt ze boven op het hoofd van het twee poppetje.

Ik vraag haar wat deze blokjes betekenen. “Het blokje voor het gezicht is een heel blij masker. Dit zet ik vaak op. Dan vlucht ik”. Het andere blokje is haar blije hoed die ook wat scheef op haar hoofd staat, zoals de flierefluiter deze draagt. Het inzicht wat ze hierdoor heeft gekregen is dat wanneer ze meer rust neemt voor haarzelf en niet alleen “ vlucht” in haar werk, ze meer zelfliefde kan ontwikkelen en trots kan zijn op wie ze is. Hierdoor kan de flierefluiter in haar weer meer naar voren komen. Ze weet wat haar te doen staat de komende tijd…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *